Migracions, refugiats i cooperació internacional

Sento informar tan tard del meravellós curs d’estiu de la Universitat de Barcelona en el que participo i on es tracta en profunditat la situació de poblacions refugiades d’arreu del món.
Des de les vivències de dos guerrillers Tupamaros, fins al conflicte de Bòsnia, Guatemala, Colòmbia o Grècia.
http://www.ub.edu/juliols/curs-estiu/migracions-refugiats-cooperacio-internacional

Es tracta de quatre dies que varen començar dimarts dia 4 de Juliol amb un programa molt complet coordinat per la Universitat de Barcelona en el qual ponents convidats de diversos països han parlat de la situació dels refugiats arreu del món, de primera mà. El programa acaba demà dia 8 de Juliol a les 14 h.

Sento molt avisar tan tard, si encara teniu l’opció d’assistir, demà serà l’últim dia, que començará a les 9:30 h amb la ponència de Phillip Naucke, investigador en Philipps University of Marburg (Alemania). Seguidament a les 12 h, hi ha programada la ponència on parlaré sobre els camps de refugiats a Grècia i la meva experiència dels últims dos mesos de treball sobre terreny.  La meva ponència es titula “Refugiats a Grècia. Un poble, una família” i  entrarem en profunditat prenent com a eix la situació de la dona refugiada, el seu espai, les seves preocupacions i els seus desafiaments. Des d’aquí abordarem la delicada qüestió familiar. Ens servirà per fer-nos una idea de com viuen les famílies dins d’aquest context provisional que són els camps de refugiats.
Acabaré convidant a reflexionar plegades sobre possibles solucions, partint d’aquesta perspectiva però fent referència a diverses iniciatives que han nascut aquí a Espanya, com la liderada pels ajuntaments de Madrid i Barcelona, “Welcome Refugees“. Sempre amb l’ànim de dibuixar plegades aportacions per a aquestes propostes de solució del conflicte.

El curs té les portes obertes a totes aquelles persones que estigueu interessades a seguir la situació actual dels refugiats a diversos llocs del món.
Disculpeu de nou per no ser a temps de tot, i tot i així, espero de tot cor que ens vegem demà a la sala del curs, o les setmanes vinents a través de les pàgines d’aquest blog, per seguir comentant i compartint el que s’ha parlat al curs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *