Sóc Zoe Galinsoga escrivint des dels camps de concentració del nord de Grècia. Ens hem desplaçat des d’EKO Camp als nous camps gobernats per l’armada militar als voltants de Thessaloniki.

Acabem d’assentar les nostres instal.lacions al camp S.K Market a Kalechore. Preparem la instal·lació també a un dels camps a Sindos.
Som una de les molt poques organitzacions que tenim permís per a treballar als nous camps de concentració, gràcies a l’esforç de les nostres coordinadores. Aquest és un fet molt greu. Es necessita una gran organització per entrar.
Només som 4 voluntàries en total, per a un camp de 800 persones. La major part d’elles nens i nenes.
Set soldats seuen en taules de pícnic sota l’ombra d’un porxe, les refugiades s’asseuen als centímetres d’ombra que projecta el seu porxe.
BUS13392247_277812682608509_6190151372964334122_o
Fa dos dies que han desmantellat EKO Camp. A la matinada, sense informar a cap de les organitzacions. Han donat a les famílies (2.500 persones) una hora per deixar la seva casa de tres mesos ençà, sense previ avís, i traslladar-les, a un polígon industrial sense aigua corrent.

En arribar, les famílies van començar a escriure’ns una gran quantitat de missatges, estaven atemorits.

La mateixa nit un grup de nazis grecs organitzats han aparegut a la reixa del camp, desvetllant-los entre crits i llançant-los rocs.
ABDULAZEEZ
Al camp al qual m’han destinat no disposa d’ombra a l’exterior fora de la marquesina de l’edifici on s’apilen les tendes. Durant el dia s’asseuen amuntegats als centímetres d’ombra que projecta aquesta.
Avui una dona ha tingut un atac de cor a la tenda, no hi havia cap doctora.

Els nens i nenes juguen sota el sol i sobre l’asfalt amb els cubells d’escombraries, per què no hi ha cap altre objecte en tot el recinte.
Estan envoltats de polígons industrials abandonats. No tenen accés a internet, al corrent ni a menjar fresc.
Els residus i les aigües fecals s’acumulen a la superfície. No hi ha clavegueram.

Abans de plegar, una velleta ha entrat a la tenda. En veure’m, tot i que no em coneix, s’ha posat a plorar desconsolada. Li he fet un massatge.

Moltes dones venen a la nostra tenda a plorar.
En acabat m’he assegut a una vorera a respirar. Una nena s’ha assegut al meu costat, s’autolesionava amb una agulla de cosir.

Hi ha senyals de S.O.S molt greus.

Ajuda si us plau!

Totes les fotografies són d’Abdulazez Dukhan #‎through_refugee_eyes‬

3 comments

 1. Joder, se’m parteix l’ànima en dos 🙁
  no sé que puc fer des d’aqui, apart de difondre… com puc ajudar bonica?
  una abraçada enorme

 2. animo zoe y a todas las personas q estais in situ ayudando..a ver si despertamos ya!!
  y entre todos logramos q haya mas ayudas!!!..sabiendo la situación en la q nos tienen tb en este país..es una vergüenza total!!!
  gracias a todos los q poneis vuestro granito de arena!!
  ánimos..esperanza..y mucho cariño!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *