Thank you

Avui ha fet un vendaval al camp, no hem pogut banyar els nadons perquè no podíem mantenir els fogons encesos del vent que feia.

DSC01669

En lloc d’això, hem obert les carpes a un espai amic dels infants. Les dones kurdes s’han emocionat molt ensenyant-nos la seva llengua i algunes cançons tradicionals.

Als camps s’hi troben moltes persones afganeses, kurdes, exiliats polítics d’Iran, i sirianes majoritàriament.

DSC01706

Per altra banda, vull compartir amb vosaltres una situació que ha tingut lloc a la nostra carpa de bany de nadons. Una mare que gairebé cada dia banya al seu nadó a la carpa, estava amb les mans a l’aigua de la banyera, mentre acariciava amb sabó al seu nadó.
Una de les cooperants de la nostra organització s’acomiadava d’ella després de molts dies de treball a la carpa. La mare ho lamentava, i amb un somriure li preguntà que on anava. Ella, americana, ha respòs que tornava als Estats Units. La mare s’ha quedat gelada. En aquell moment ens hem mirat i he vist com travessava un fotimer d’emocions en un instant de confusió. “D’Amèrica” ha dit la mare amb resignació i un cert to d’ironia. Les seves mans dins l’aigua s’han pansit, s’ha posat a plorar, amb el seu bebè mirant-la desconcertat. Em pregunto si la llengua anglesa els persegueix, la mateixa que ha provocat la seva fugida, els allarga la mà acostant-los el sabó amb el qual renten els seus nadons…

M’ha invadit una profunda tristesa, una tristesa antiga. De sentir a parlar de la guerra, de nens que passen fam.  Ser aquí és xocant cada dia.

No hem d’oblidar que les persones que hi ha als camps son persones de classe mitjana-alta, doncs els seus recursos econòmics els han permès de sortir del seus països. Les persones sense recursos continuen als països d’origen sense poder escapar de la guerra.

DSC01650
Comunicació i ajuda:

Les millors donacions són aquelles que serveixen adequadament a les necessitats reals del moment. DSC01713Actualment, els recursos són immensos, i aquesta n’és una prova clara. Malgrat que ens parlin d’escassedat.

Tot sembla indicar cap a una mateixa direcció, fins i tot aquí, en aquesta acció benèfica hem de seguir implantant, millorant i desenvolupant un nou model de vida, més sostenible, més ecològic. És per això que s’aconsella, a més d’enviar enormes combois amb materials per carretera, enviar diners sobre terreny. Amb el que costa enviar-ho, aquí cobrim tot tipus de necessitats bàsiques.

Gràcies per les vostres donacions!

Altres notícies:

– Avui, com cada dimecres hi ha hagut a Idomeni una reunió de coordinadores de les principals organitzacions actores als camps grecs. A causa del bon funcionament de la nostra ONG ens estem plantejant d’establir una nova estació com la que tenim a EKO a un altre dels camps propers. Volen que NPI dissenyi i monitoritzi l’alimentació mixta als camps (llet materna i llet de substitució).

– Avui al camp d’EKO ha nascut una nena.

– Els Pallassos Sense Fronteres han aparegut avui al camp.

Fins aviat, seguim atentes i connectades.

DSC01696

DSC01688

One comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *